Имплантите са много добро средство за възстановяване на липсващи зъби, тъй като максимално се доближават по функция до естествените зъби.

Заместването на зъби с изкуствени корени (зъбни имплантати) е една от най-добре изследваните стоматологични терапии в момента. Никоя друга стоматологична дисциплина не е направила толкова голям прогрес, както имплантологията. Със сигурност можем да твърдим, че имплантатите са предвидима и успешна терапия. Поради тяхната дълготрайност, те представляват и изключително изгодно за пациента лечение. Първоначалните инвестиции при имплантиране са последвани от ниски разходи за поддръжка в последствие и липса на стоматологични проблеми като изпиляване на съседни зъби, разместване, разлепяне, възпаление на венците и инфекции.

Поставянето на имплант не е свързано с определена възраст. Въпреки това е желателно да е завършил костния растеж, което става след 20 годишна възраст. Във всяка една възраст, загубеният постоянен зъб може да бъде заменен от имплант. Това може да се случи както на хора в напреднала възраст, така и при спортни травми или други инциденти. Не е необходимо да се примирявате с възникналата празнина – липсващият зъб може да бъде възстановен без да се различава като визия и като усещане от останалите зъби.

Успешното имплантиране зависи от множество фактори, като най-съществено влияние имат: нивото на лична орална зъбна хигиена на пациента, правилното планиране и позициониране на импланта. Общи заболявания като диабет, високо кръвно налягане и други, не са абсолютни противопоказания за лечение с дентални импланти, зависи от контрола на тези заболявания

Галерия